Eplekake i langpanne

2019-09-09

Nydelig eplekake med vaniljekrem

Oppskriften har jeg hentet fra bloggen Det søte liv, HER - men gjort den pittelitt om.  

 

Oppskriften er til en langpanne  

Ingredienser:

 500 g mykt smør
 500 g sukker         ( jeg brukte 300g ) 
 8 egg
 3 ts bakepulver
 3 ts vaniljesukker
 500 g hvetemel    ( her brukte jeg spelt slik at vi gluten intolerante også kunne kose oss - jeg kjente ikke forskjell!)  

Fyll:
 8 epler ( jeg brukte 3 store fra egen hage ) 
 5 dl vaniljekrem  (jeg brukte vaniljekrem for gjærbakst) 
 5 ss sukker
 2 ss kanel
 75 g mandelflarn  (valgfritt) 

 

Fremgangsmåte:

♥ Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg av gangen (smørkremen kan skille seg litt, men dette blir bra igjen når du blander i hvetemelet). Sikt bakepulver og vaniljesukker med en del av melet og bland inn i smørkremen. Bland så i resten av hvetemelet til en jevn og klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet).

♥ Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

 

♥ Skrell eplene og del i skiver. Legg epleskivene i pent mønster oppå deigen.Legg vaniljekremen over eplene i små klatter ved hjelp av en spiseskje. Dryss over sukker, kanel og mandelflarn (mandlene kan sløyfes hvis du vil).

Jeg hadde sukker og kanel i en bolle - og rullet epleskivene i dette før jeg satte dem i deigen, og strødde perlesukker oppå ! ( mye lettere, og mye bedre smak synes jeg ) 

♥ Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 40-50 min (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten).

♥ Avkjøl kaken i formen. Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene forsiktig ut av formen ved hjelp av en kakespade.

 

Kakestykkene kan også fryses.