Hjemmelaget brød

2019-09-05

Verdens enkleste og beste brød

Jeg har bakt dette brødet 3 ganger nå, og er helfrelst. Det er superenkelt å lage  - smaker nydelig og du blir god og mett! 

Oppskriften er originalt Maria Skappel sin, hentet fra bloggen hennes :  http://www.mariaskappel.no/2012/08/10/verdens-enkleste-og-deiligste-brod/

 

MARIA SKAPPEL BRØD  

Denne oppskriften er til 2 brød - jeg pleier å doble når jeg først er i gang 

 

650g siktet speltmel

250g sammalt speltmel

60g solsikkekjerner 

60g gresskarkjerner

50g havregryn ( gjerne glutenfrie) 

100g linfrø

1 ss salt ( jeg bruker 1/2 ss til dobbel oppskrift!) 

50g chiafrø ( kan sløyfes, jeg har dem med da de inneholder mye Omega 3) 

1l lunkent vann 

1 pakke gjær, jeg bruker tørr. ( selv om jeg dobler oppskriften bruker jeg kun 1 pakke) 

 

*Spelt kan være litt tyngre enn vanlig mel  - og det anbefales å bytte ut litt av vannet med appelsinjuice når du baker med spelt  da dette gjør at baksten blir luftigere og hever bedre.

 

*Jeg har dog lagt til en ekstra ingrediens, nemlig 2ss Forever Bee Honey - flytende mørk  honning. Baksten blir saftigere, og gir en nydelig smak, bare prøv! 

( for å lese mer om honningen vår,  trykk på denne linken:   https://misspurple.myforever.no/store/product/207   )

Flytende honning er super å bruke når du vil unngå sukker, men likevel ønsker en god smak. NB! Bruker du den i varme drikker som te og melk - må du unngå at væsken er over 40 C, da ødelegges de gode enzymene i honningen. Du får like god smak, men mister noe av næringsstoffene i honningen.

 

SLIK LAGER DU BRØDET 

Rør sammen alle ingrediensene til en løs deig, la deigen heve ca 30 min under plastfolie/klede. ( når jeg dobler oppskriften bruker jeg kjøkkenmaskin) 

Hell/spa deigen over i 2 (el 4 om du dobler oppskriften) godt smurte former, og strø event. over gresskarkjerner. La heve i ca 45 min. 

Settes inn på nederste rille i forvarmet ovn, 225 C og stek i 40 min. Ta dem så ut av formene og stek opp ned på rist i 15-20 min til. Dette gjør at skorpene blir sprø og deilige! 

 LYKKE TIL